Casa Alegria

Ons vakantie huis in Parcent (Costa Blanca)

Omgeving

Casa Alegria ligt in de rust en de stilte van het Spaanse achterland (hemelsbreed 20 km van de kust) in de Jalon Vallei net buiten het dorp Parcent.

Deze groene vallei, vol wijngaarden, amandelbomen, sinaasappelbomen en omringd door bergen, wordt de Vall del Pop genoemd. Tegenwoordig ook bekend als de Jalon Valley.
In de vallei zijn 9 bergdorpjes met ieder hun eigen cultuur en feesten: Alcalí, Benigembla, Benissa, Castell de Castells, Lliber, Murla, Parcent, Senija en Jalon.
Veel buitenlanders wonen in de Jalon Valley vanwege de rust, ruimte en groene omgeving op slechts een paar kilometer van de zee en het strand. De enige file die je hier misschien tegenkomt, is die van een wijnboertje die op een tractor zijn druiven naar een van de vele bodegas brengt.

De Jalon Valley wordt al lange tijd beschouwd als een van de mooiste gebieden van Spanje. Vooral in januari en februari wanneer de amandelbomen de hele vallei omtoveren tot een zee van witte en rose bloesem. Ook staat de vallei bekend om zijn wijnvelden en de bodegas die de zoete witte Moscatel, zachte rose en smakelijke rode wijn maken. Overal kun je deze wijnen ook proeven, met of zonder hapje erbij.

Met een gemiddelde temperatuur van 18˚, een lage luchtvochtigheid en nauwelijks luchtvervuiling is dit ook een uitstekende omgeving voor mensen die last hebben van reuma of longen. Veel ervaren reizigers beschouwen deze schitterende omgeving als een van de best bewaarde plekjes van Spanje.